Mas Castells > Inici > El nostre entorn > SalouMas_Castells,_turisme_de_qualitat.htmlInici-CAT.htmlEl_nostre_entorn-CAT.htmlLa_casa-CAT.htmlshapeimage_1_link_0shapeimage_1_link_1shapeimage_1_link_2

Salou

Salou és una vila de la comarca del Tarragonès, creat arran d'una sentència del Tribunal Suprem, el 1989, que va concedir la independència administrativa de Vila-seca. Segons la hipòtesi actualment acceptada, Salaurio (ciutat sanejada) fou fundada al segle VI aC pels grecs de la regió de Fòcida.

La ciutat va constituir un destacat port comercial durant l'Edat Mitjana i l'Edat Moderna. Al llarg del segle XX, es va convertir en un important centre turístic. Està a 10 km de Tarragona i a 9 de Reus, i actualment compta amb més de 25.000 habitants i és una de les destinacions turístiques més conegudes de la costa mediterrània. De la mà de Port Aventura, s'ha posicionat com un dels millors centres d'oci i entreteniment d’Europa, i és considerada la capital de la Costa Daurada.

Les seves platges, distingides amb la Bandera Blava, són ideals per a la família i els nens. El clima suau, la tranquil·litat i el descans se sumen a la rica varietat d'excursions i visites pels seus voltants que es poden realitzar durant tot l'any.

Salou és una ciutat moderna, actual, i familiar que oferix moltes possibilitats al visitant: el fet de caminar pel passeig marítim de Jaume I, per la platja, o de gaudir del bon clima en algun dels racons de la ciutat, pot convertir-se en una màgica experiència. A més, Salou disposa d'un servei de trenets turístics per a poder conèixer tot el municipi d'una forma còmoda i divertida. L’altre gran atractiu de Salou: a poder gaudir dels plats típics i de la millor cuina nacional i internacional.

Foto: Pigot

Pescadors salouencs pescant mitjançant l'antic mètode “Llençar l'art”

La Torre Vella, element defensiu del 1530

Foto: Machin

Foto: Xmulero001

Foto: Wikisid

Foto: Martin

La Platja Llarga

Passeig marítim de Salou

La Platja de Llevant

Monument a Jaume I

Foto: Crossbyname