Façana inacabada de la Catedral de Tarragona

Tarragona

A només 20 quilòmetres de Mas Castells es troba la ciutat de Tarragona, un dels centres romans per excel·lència de Catalunya. La inclusió dels monuments de la ciutat dins la llista del Patrimoni Mundial de la UNESCO demostra i reconeix el bagatge històric i monumental dels seus avantpassats.

Tàrraco (del llatí Tarraco) fou la ciutat romana capital de la Hispània Citerior i després de la Província de la Tarraconense, actualment Tarragona. Els seus orígens es troben en una petita guarnició romana que els germans Gneu i Publi Corneli Escipió deixaren durant la Segona Guerra Púnica, l'any 218 aC. Aquest primer assentament (situat al costat d'un oppidum ibèric, probablement Cesse) aviat va esdevenir una important base militar que donà lloc a la ciutat de Tàrraco.

L'antiga Tàrraco romana és una ciutat multicultural, oberta al Mediterrani i al món romà, i un racó preciós per on passejar i descobrir la bellesa de la seva història a través de les muralles que circumscriuen la part vella de la ciutat. La construcció de la primera muralla de pedra data arqueològicament als inicis del segle II aC.

La influència de la cultura romana no només es redueix als seus monuments històrics, sinó també a una cultura que va acabar imposant-se a tota la Península Ibèrica.

Un racó ideal per gaudir del passat i de l'olor a mar Mediterrani.

Aqüeducte de les Ferreres o Pont del Diable, segle I dC

L’amfiteatre romà

Foto: Lala Lugo

El Balcó del Mediterrani

La platja, uns dels encants de Tarragona

Plànol de l’antiga Tàrraco

Mas Castells > Inici > El nostre entorn > TarragonaMas_Castells,_turisme_de_qualitat.htmlInici-CAT.htmlEl_nostre_entorn-CAT.htmlLa_casa-CAT.htmlshapeimage_7_link_0shapeimage_7_link_1shapeimage_7_link_2