Els Castellers

Per a conèixer la cultura d'un poble és indispensable submergir-se dins la seva tradició popular. Mas Castells està situat a un enclavament estratègic privilegiat per a endinsar-se dins d'una de les tradicions més arrelades a la cultura catalana: Els Castellers.

Per a trobar l'origen d'aquests castells humans, tan vinculat a la ciutat de Valls ens hem de remuntar a finals del segle XVIII. A aquesta ciutat van néixer, a inicis del segle XIX, les primeres Colles castelleres (grups de castellers).

Des d'aquelles dates, i durant moltes dècades, Valls va ser pràcticament l'única seu d'aquesta magnífica manifestació cultural, que consisteix, bàsicament, a alçar sobre les espatlles el màxim número de gent possible fins a ser coronat per l'anxeneta, el nen/a que puja a d'alt del castell humà per a aixecar la mà en signe de victòria.

Gràcies a la constància d'aquest poble, els Castellers s'han convertit en una tradició que diumenge rere diumenge amuntega a multitud d'espectadors dins les places majors dels pobles.

Una experiència que s'ha de gaudir.

Foto: Baggio

3 de 10 amb folre i manilles pels Castellers de Vilafranca

Foto: yadbeyad

Els Minyons de Terrassa,

carregan un castell

Foto: Santacreu

Mas Castells > Inici > Festes i tradicions > Els castellersMas_Castells,_turisme_de_qualitat.htmlInici-CAT.htmlFestes_i_Tradicions-CAT.htmlLa_casa-CAT.htmlshapeimage_4_link_0shapeimage_4_link_1shapeimage_4_link_2