Foto: Bernatff

Foto: Espencat

Foto: Sergi Pagès

La sardana, la dança tradicional catalana

La foguera de la revetlla de Sant Joan

Festes i Tradicions

Per a conèixer la cultura d'un poble és indispensable submergir-se dins la seva tradició popular:

  1. La sardana es considera la dansa nacional de Catalunya. És una dansa de grup que es balla en rotllana, on els balladors s'agafen de les mans, si és possible home-dona-home-dona... mirant tots al centre de la rotllana. S'acompanya amb el so dels instruments de vent de la cobla. El ball de bastons i la jota de les Terres de l'Ebre també són danses populars catalanes, així com les cantades d'havaneres, pròpies de la costa.

  2. Una manifestació molt rellevant i molt coneguda internacionalment és l'aixecament de castells (torres humanes), tradició original del Camp de Tarragona, i que s'ha estès a altres regions de Catalunya. Els participants rivalitzen per formar-ne es més alts i de millor estructura, coronats amb l'enxaneta, un nen o nena que aixeca el braç.

  3. El 23 d'abril, se celebra Sant Jordi, patró de Catalunya. Aquesta festa se celebra amb la tradició de regalar roses i llibres als familiars i amics.

  4. El 23 de juny, vigília del dia de Sant Joan, se celebra la revetlla de San Joan. La tradició antiga popular inclou cremar fogueres per a allunyar els dimonis, les malalties i altres desgràcies; es menja coca i es beu cava.

Mas Castells > Inici > Festes i TradicionsMas_Castells,_turisme_de_qualitat.htmlInici-CAT.htmlLa_casa-CAT.htmlshapeimage_5_link_0shapeimage_5_link_1

Sant Jordi, en un gravat venecià

Drac en un correfoc